В началото на търговията в понеделник борсовите котировки на петрола се

...
В началото на търговията в понеделник борсовите котировки на петрола се
Коментари Харесай

Петролът поевтинява въпреки отменянето на ковид ограниченията в Китай

В началото на търговията в понеделник борсовите котировки на петрола се покачваха сутринта заради оптимизма на търговците във връзка с вероятностите за търсенето след новината за унищожаване на карантинните ограничавания в Чънду, столицата на провинция Съчуан, Китай. По-късно обаче цените още веднъж поеха надолу.

Чънду, дом на 21 милиона души, се трансформира в най-големия град в Китай след Шанхай, където беше въведено строго блокиране, с цел да се ограничи разпространяването на COVID-19. От 19 септември Чънду анулира главните коронавирус ограничавания.

" Основната причина за съмненията в цените на петрола е смяната в упованията за търсенето. Смекчените карантинни ограничения в Китай са значим фактор за пазара. Ства дума за отсрочено търсене и това изяснява незабавната реакция на пазара ", сподели Вишну Варатан, анализатор в Mizuho Bank Ltd. в Сингапур, пред Bloomberg.

Цената на ноемврийските фючърси за сорта Brent, към 9:15 часа българско време на лондонската борса ICE Futures се понижи с $0,16, до $91,18 за барел. В петък Brent нарастна с $0,51 (0,6%) до $91,35 за барел.

Октомврийските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняха с $0,06, до $85,05 за барел. По време на предходната сесия цената на тези контаркти се повиши до $85,11 за барел.

Като цяло през предходната седмица Brent поевтиня с 1,6%, а WTI - с 1,9%.

Фокусът на търговците тази седмица са съвещанията на Федералния запас на Съединени американски щати и Bank of England. Страховете, свързани с обстоятелството, че бързото стягане на паричната политика от страна на международните централни банки ще докара до криза в световната стопанска система и спад в търсенето на нефт, са един от основните фактори, натискащи петролния пазар през последните месеци. Цените на петрола евентуално ще завършат третото тримесечие надолу за първи път от две години, оповестява Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР